Fitout Sport app

De Fitout Sport app kun je downloaden via de App Store en Google Play Store. Deze is geheel gratis te downloaden voor iedereen. De volgende stap is het activeren van de app. Volg de instructies op die jij hebt ontvangen om de app te activeren. Dit kan door een activatie QRcode te scannen of door jouw e-mail adres in te voeren.

Basisregels app

  1. Na het downloaden staan er nog geen programma’s of trainingen in de app. Door een QR-code te scannen of up te loaden kun jij een programma of training openen en volgen.
  2. Programma’s en trainingen die jij scant of uploadt worden automatisch opgeslagen in de app tenzij jij de app verwijderd of ervoor kiest om een
    programma/training te verwijderen uit het kopje archief.

Activatie scherm

1. Activeren met scan

Via activeer met scan open jij jouw camera om een activatie QR-code te scannen. De eerste keer wordt er om toestemming gevraagd om jouw camera te mogen gebruiken. Na het scannen van de activatiecode heb jij direct toegang.

2. Activeren via upload

Activeren via upload betekend dat jij een activatie QR-code hebt ontvangen. Door op
uploaden te klikken wordt jouw fotoalbum geopend. Selecteer hier de activatiecode en na het uploaden van deze code heb jij direct toegang.

3. Activeren met e-mail adres

Wanneer jouw e-mail adres is geactiveerd kun je de app activeren door hier jouw e-mail adres in te voeren. Na het invoeren van jouw e-mail adres heb je toegang tot de app.

Account Activatie

1. Switch anoniem sporten

Door de switch te maken naar anoniem sporten kan niemand inzichten krijgen in jouw trainingsprogramma’s of zien dat jij gebruik maakt van de Fitout Sport app. Trainingsprogramma’s blijven enkel opgeslagen in jouw app en alleen jij kunt de resultaten inzien.

2. Persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens zorgen ervoor dat trainers weten dat jij bezig bent met een trainingsprogramma. Zij kunnen zo zien wanneer jij voor het laatst hebt getraind, welke gewichten jij gebruikt en als het nodig is kunnen zij aanpassingen op afstand maken.

3. Geactiveerd

Zie hier door wie jouw Fitout Sport app is geactiveerd en hoe lang jij nog toegang hebt. Zodra de activatie is verlopen kun je de app opnieuw activeren zonder dat gegevens verloren gaan.

4. Activatie verlengen

Scan opnieuw een activatie QR-code om langer toegang te krijgen tot de app of wanneer is aangegeven kun je ook jouw activatie verlengen door jouw email adres opnieuw in te voeren.

5. Verwijderen

Door op verwijderen te klikken gaan al jouw gegevens verloren. Trainers kunnen geen inzichten meer krijgen in jouw profiel en trainingsprogramma’s en nergens komt jouw account meer terug.

"De basis van trainen is structuur"

App home screen

1. Club / Trainer

Vind hier de informatie over jouw club of trainer. Dit kunnen informatie, contact of
persoonsgegevens zijn.

2. Archief

Onder archief blijven alle trainingsprogramma’s opgeslagen die ooit zijn gescand. Na het
scannen van een nieuw training word het actieve programma’s automatisch toegevoegd aan
archief.

3. Scannen

Er zijn twee manieren om een trainingsprogramma te openen. De eerste manier is door een QR-code te scannen. Door op scannen te klikken word de camerafunctie geopend. Vanaf nu is het mogelijk om een QR-code te scannen. Het programma of de training die gescand worden komen automatisch onder het kopje programma of training te staan.

4. Uploaden

De tweede manier om een trainingsprogramma te openen is door een originele QR-code te openen via jouw fotoalbum. Door op uploaden te klikken wordt jouw fotoalbum geopend en
selecteer hier de QR-code om het programma of de training te openen.

5. Programma

Onder programma staat jouw actieve trainingsprogramma. Een programma bevat vaak meerdere weken en meerdere dagen.

6. Training

Onder training staat jouw actieve training. Dit is een losse training die geschikt is voor een dag. Als sporter kun jij het kopje training gebruiken om een extra training naast jouw actieve programma te volgen. Dit vak verschillen tot van een warming up training tot een extra buikspier training.

Menu app

1. Account beheren

Onder account kun jij alles beheren rondom jouw persoonlijke gegevens. Jij kunt hier jouw gegevens aanpassen of ervoor kiezen om anoniem te trainen. Door de switch te maken naar anoniem training gaan wel alle gegevens en trainingsprogramma’s verloren. Ook kun je onder account de app activatie verlengen of jouw account verwijderen.

2. Instellingen

Met instellingen kun jij bepalen in welke taal de app word weergegeven of dat de trilfuncties aan staan in het trainingsprogramma.

Programma & Training

1. Cardio / Minuten

Bij de cardio oefeningen staat hier overal in minuten aangegeven hoelang de oefening
uitgevoerd moet worden.

3. Sets

Sets geeft aan hoeveel sets je van deze oefening moet uitvoeren

4. Herhalingen

Herhalingen geeft aan hoe vaak je de oefening/beweging moet uitvoeren tijdens een set.

2. Cardio / Afstand

Bij iedere cardio oefening kun je zelf jouw afstand bijhouden, deze is van belang voor statistieken die trainers kunnen inzien. Fitness oefeningen:

5. Adviesgewicht

Het adviesgewicht zorgt ervoor dat jij nooit meer stil staat tijdens jouw programma. Het adviesgewicht wordt bepaald door de gebruikte gewichten die jij hebt ingevuld en deze passen zich iedere week aan op jouw huidige staat.

6. Gebruikt gewicht

Onder gebruikt gewicht kun jij als sporter zelf jouw gewichten bijhouden. Het bijhouden van gewichten is van belang voor de statistieken en de adviesgewichten die je iedere week ontvangt.

"Dynamisch en progressieve trainingsprogramma’s"